חזרה לרשימת המאמרים

דרמות שליטה  על פי “הנבואה השמימית” 

“הנבואה השמימית –  הרפתקה”, כפי שגימס רדפילד, הסופר, קרא ליצירתו המופלאה

מאחורי סיפור-הרפתקה זו מתגלה מסר חזק ביותר על תהליך התעוררות רוחנית של האנושות, על טבעו האמיתי של היקום על מהות החיים ועל פסיכולוגיה של האדם.

כיצד צירופי המקרים מנחים את חיינו ואיך המאבק על הכוח חוסם את ההתפתחות של האנושות על ידי יצירת דרמות שליטה,שמקורם בפחד ובנפרדות.  (עליהם נתייחס בהמשך ובסדנא שבפסטיבל)

יש בנו אנרגיה אלוהית.  אפשר ללמוד להתחבר אליה וכך לגרום לאלימות ולחוסר הביטחון להיעלם, כשבמקומו תקום תחושה מתמדת של אהבה.

אפשר ללמוד לתת לחלומות ולאינטואיציה  להנחות אותנו לעבר התשובות,לפתח אתיקה בין-אישית, להבין מערכות יחסים  רומנטיים ולהיזהר מהתמכרות לאהבה.  להביו איך כל זה פועל על ילדים, כיצד זה מתחבר למסתורי היקום ולעתיד האנושות.

הצרוף של קריאת הספר עם השתתפות בסדנה ממושכת, עזר לכך שהתובנות לא יקלטו בצורה אינטלקטואלית בלבד, אלא שאפשר יהיה להפנים אותן עד כדי הבראת הנפש, שינוי התנהגות והתייחסות אל עצמנו, אל הזולת ואל החיים.  כך נוכל לצמצם את הסבל,להגביר את ההתפתחות הרוחנית ולהגיע (בעתיד הלא רחוק) לגן העדן עלי האדמות,כפי שקורה בסיפור.

 כפי שהסופר כותב:”התובנות מגיעות אל כולנו באותה עת, אבל יישומן הוא תהליך שבין אדם לחברו. התגלותה של מודעות  רוחנית מלאה על כדור הארץ מתרחשת רק הודות לאנשים כמוך, המחליטים שהחיים מסתוריים הרבה יותר מכפי שחשבנו, ואחר כך פורצים את הרגלי הספקנות והדחייה ומגלים את שליחותם האישית ואת דרכם האינטואיטיבית לקידום העולם”

“אתה נמצא על פני האדמה מתוך בחירה. כשתגשים את מטרת לימודך, רשאי לעזוב-תהנה מהחיים, אך על תתמכר להנאה זו”.

דרמות שליטה:

דרמות שליטה הם דפוסים חוזרים ונשנים שמביאים לאותם מצבי חיים שוב ושוב. מטרתם היא לשלוט בתשומת הלב של האחרים כמקור לאנרגיה שאנו זקוקים לה כדי לחיות. כשאנו נעשים מודעים לדרמות השליטה שלנו מתחילים לתפוס את עצמנו בכל פעם שחוזרים אליהן, וכך מצליחים להישאר מחוברים לאנרגיה הפנימית.

מהעוצמה של הורינו ומהנושאים שהם לא השלימו לגבי צמיחה כלשהי, אנו מוצאים את שאלת חיינו ואת ייעודינו בעולם.

סוגי דרמות שליטה:

המאיים:  הוא גורם לכולם להתייחס אליו על ידי כפייה, בכוח, באלימות ובהתפרצויות. האנרגיה זורמת אליהם בגלל הפחד מפני האירוע הבא. הם תמיד תופסים לעצמם את הבמה וגורמים לאחרים להרגיש בחברתם חשש וחרדה.

כתגובה מדרמת המאיים, נוצרת דרמה התואמת לה:המסכן. הוא מרגיש שהמאיים גוזל ממנו אנרגיה עד כדי פחד ומנסה לעצור אותו על ידי גישה מתכווצת וחסרת אונים. עוד אפשרות היא תגובה למאיים כמאיים אחר. לטיפוס של מאיים יש להניח שאחד מהוריו היה פסיבי-מסכן, או מאיים בעצמו. 

המתחקר: הוא מטיל ספק בכל הפעילויות. הוא מנסה להפליל אותנו. כשמנסים להגיב אליו, אנו שולחים לו עוד אנרגיה. כל מה שתעשה או תגיד יזכה לביקורת. בקרבתו אנו מרגשים כאילו עוקבים אחרינו כל הזמן.

התנהגות המתחקר כהורה יוצרת התנהגות של מרוחק,או מסכן אצל בניהם.

המרוחק: הוא כלוא בעולמו הפנימי, עם ספקותיו ופחדיו. הם חושבים שעליהם לעשות הכול בעצמם, לכן הם לא מבקשים עזרה. לא לוקחים על עצמם מחויבות וזקוקים למרחב מחייה גדול.

הם בנים של הורה מתחקר. לא זכו בעצמאות ולא בהערכה על זהות האישיות שלהם. לרוב הם חיים בחוסר (אהבה, כסף, הערכה עצמית) מרגישים תקועים ולא מבינים שהתנהגותם המרוחקת מרחיקה אותם מהשפע.

אמצעי ההגנה שלהם הוא הניתוק. המרוחק הוא הורה של מתחקר בדרך כלל אבל יכלים להיכנס לדרמת שליטה גם עם מאיימים ומסכנים, כי הם במרכז הרצף.

המסכן או קורבן:   אין להם כוח להילחם או להתווכח, לכן הם מושכים  אליהם אנרגיה על ידי שקט (אבל שקט שגורם לתשומת לב) ביטויים של דאגה, חולשה, פחד, בכי, חולי… המשפט שלהם הוא:”כן, אבל..”)

הם יכולים גם להפגין עינות יתר הגורמת להם להרגיש מנוצלים וקורבנות. המסכן שומר על מצב של קורבן על ידי משיכה אליו מאיימים. הם קשורים בדרך כלל זה לזה על ידי מצבים של אלימות וניצול עד שמגיעים לשיא. אז המאיים מתנצל, המסכן מקבל אנרגיה ממנו וזה מפתה אותו לחזור להתנהגות של קורבן (דוגמה,נשים מוכות…)

שחרור מדרמות שליטה:

תהיה מודע להתנהגות השליטה שלך,בעיקר במצבי לחץ. שים לב גם לאיזה טיפוסים אתה מושך אליך (דרמה נגדית).  היה מודע לעצמך (תמיד קל יותר לראות את הדרמות אצל האחרים). כשתרגיש שלבך פתוח ואתה רגוע בכל מה שקורה בחייך, זה יהיה הסימן שהתחברת לאנרגיה האישית שלך.

חזרה לרשימת המאמרים

 

 

* ניתן להזמין את כל ההרצאות,סדנאות וייעוצים גם בשפה הספרדית *
* אוכלוסיית היעד: מבוגרים ובני נוער *